Imagineaza-ti ca ai puterea de a lua controlul asupra fertilitatii tale fara a afecta placerea sau performanta sexuala. Suna bine, nu-i asa? Ei bine, acest lucru este posibil cu ajutorul vasectomiei. O procedura chirurgicala minora, dar profund benefica, vasectomia ofera barbatilor posibilitatea de a lua decizii informate si constiente în ceea ce priveste planificarea familiala. La Novamedica, întelegem importanta acestei decizii si suntem aici pentru a va ghida prin întregul proces.
Ce Este Vasectomia?
Vasectomia este o procedura chirurgicala care implica întreruperea tubilor deferenti, canalele prin care spermatozoizii calatoresc de la testicule la uretra pentru a fi ejaculati. Aceasta întrerupere a canalelor spermatozoizilor previne amestecarea spermei cu lichidul seminal în timpul ejacularii, ceea ce înseamna ca sperma nu mai poate ajunge la ovul pentru a-l fertiliza.
De Ce Sa Alegi Vasectomia?
Ce Poti Astepta în Timpul Procedurii?
În timpul unei vasectomii, medicul va efectua doua incizii în scrot si va întrerupe tubii deferenti. Procedura dureaza în general aproximativ 30 de minute. Desi pot exista disconfort si umflaturi minore dupa interventie, majoritatea barbatilor se recupereaza rapid si se întorc la activitatile lor obisnuite în câteva zile.
Consultatia si Consilierea Pre-Interventie
La Novamedica, punem mare accent pe consultatia si consilierea pre-interventie. Înainte de a decide daca vasectomia este potrivita pentru tine, vei avea o întâlnire detaliata cu dr. Novac Bogdan cu care vei discuta despre toate aspectele procedurii, inclusiv beneficiile, riscurile si alternativele disponibile. Ne dorim sa te simti complet informat si confortabil înainte de a lua o decizie.
Îngrijirea Dupa Procedura
Dupa vasectomie, este important sa urmezi îndrumarile medicului pentru îngrijirea corecta a zonei intervenite. De obicei, vei fi sfatuit sa eviti activitatile fizice intense timp de câteva zile si sa porti lenjerie strânsa pentru a sustine zona si a minimiza disconfortul.
Data: 1970-01-01
Autor: Raluca Rusu
Ce sunt pietrele la rinichi?Pietrele la rinichi, sau litiaza urinara, sunt formatiuni solide care se dezvolta in tractul urinar din cauza cristalizarii anumitor substante chimice prezente in urina. Aceste pietre pot varia ca dimensiune, de la mici cristale la formatiuni mari, si pot provoca dureri i
Autor: Raluca Rusu
Ce este cancerul de prostata?Cancerul de prostata este unul dintre cele mai comune tipuri de cancer la barbati, afectand glanda prostatica situata sub vezica urinara. Aceasta glanda produce lichidul seminal, care hraneste si transporta spermatozoizii. Cancerul de prostata apare atunci cand celulele
Autor: Raluca Rusu
Ce este Punctia biopsie de prostata Fusion IRM?Punctia biopsie de prostata Fusion IRM reprezinta o tehnica avansata si inovatoare de diagnosticare a cancerului de prostata. Aceasta metoda combina imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) cu ecografia transrectala pentru a localiza si preleva mostre