Consultatiile medicale online – care sunt principalele beneficii oferite

Consultatiile medicale online – care sunt principalele beneficii oferite

Doctor Novac Bogdan

Telemedicina, datorita tehnologiei, permite in zilele de astazi sa luam contact cu medicul nostru fara a fi nevoiti sa mergem la clinica, permitand oricarui pacient sa consulte un medic prin telefon sau videoconferinta. Clinica Novamedica permite pacientilor sa primeasca ingrijiri medicale de oriunde s-ar afla in lume. Pacientii care iau medicamente eliberate pe baza de reteta pentru a-si vindeca afectiunile, pacientii care doresc sa-si faca anumite analize, dar nu stiu sigur ce analize trebuie sa faca, pacientii care doresc o interpretare a analizelor, toti acestia vor gasi un aliat incontestabil in consultatiile online, acestea fiind din mai multe puncte de vedere mult mai convenabile. Stiati ca 98% dintre persoanele care au avut programari virtuale la medic au raspuns ca au avut o experienta foarte placuta? 
Asadar, haideti sa punem in revista cateva dintre avantajele consultarii online a medicului: 

1. Se economiseste timp atat pentru medic, cat si pentru pacient; 
Serviciile de telemedicina permit pacientilor si medicilor sa comunice mult mai usor. Pacientii pot rezerva programari online pentru a se adapta la propriile programe. Astfel, se economiseste timp prin eliminarea vizitelor la medic pierdute si a programarilor ratate din cauza erorilor de programari care apar adesea in cadrul consultatiilor fizice. Deoarece pacientul este liber sa aleaga ziua cea mai convenabila din saptamana pentru o programare la medic, exista mai putine sanse sa o rateze. Totodata, prin consultatiile online nu trebuie sa mergeti cu masina la cabinetul medical de fiecare data, nu trebuie sa asteptati autobuzul si nu pierdeti timpul in trafic. Pur si simplu va conectati si incepeti imediat consultatia. Consultatiile online sunt benefice mai ales daca nu aveti acces la mijloace de transport. Oricare ar fi cazul, puteti obtine asistenta medicala de care aveti nevoie din confortul propriei case. 

2. Economiseste bani; 
„Consultatiile online probabil ca sunt extrem de costisitoare!" - probabil asa gandesc multi - ei bine, nu este deloc adevarat. Pentru cerintele dumneavoastra medicale, consultarea medicului online este o optiune low-cost. Anumite studii au aratat ca o consultatie online va ajuta sa economisiti in jur de 200 de lei pe fiecare consultatie. De asemenea, trebuie sa luam in calcul faptul ca la fiecare consultatie online, cheltuielile de transport pana la clinica ale fiecarui client dispar cu totul. 

3. Nu sunteti limitati de locatia in care va aflati, putand apela la medici care se afla la mare distanta fata de dumneavostra; 
Consultatiile de telemedicina le permit pacientilor sa consulte un medic din orice spital sau clinica. Serviciile de telemedicina ofera un sistem de programare mai usor de utilizat decat programarile traditionale fata in fata. Printr-un simplu click, puteti aranja o programare cu un medic din orice oras sau tara. Consultatiile online va permit sa utilizati expertiza specialistilor care nu se afla in apropiere. Cautati medici urologi de top, dar nu gasiti in orasul dumneavoastra? Stati fara griji! Puteti programa o consultatie online cu medicii de top ai clinicii Novamedica din Iasi. 

4. Aveti mai multa intimitate si atmosfera este mult mai relaxata; 
In anumite momente, consultatiile medicale pot fi jenante pentru anumite persoane cu diferite probleme mai sensibile. Astfel, pentru a evita acest lucru, consultatia online este ideala. Va veti simti mult mai in largul vostru. Informatiile dumneavoastra vor fi intotdeauna pastrate in siguranta. Ca intotdeauna, tot ceea ce discutati cu medicul dumneavoastra online este confidential. De asemenea, interlocutorul fiind prezent in mediul online si nu in fata dumneavoastra, atmosfera poate deveni mult mai placuta. 

5. Fara risc de infectii de la clinica; 
Ultimii ani au demonstrat faptul ca uneori este mai sanatos sa evitam contactul fizic cu anumite persoane. Suna ciudat sa mergi la doctor pentru a te face bine, avand in vedere ca pana la urma urmei, va duceti intr-o locatie in care multi oameni sunt bolnavi. Nu exista niciun risc de a contracta o infectie sau vreo boala cu consultarea online. Daca aveti un sistem imunitar slab, uneori este mai bine sa contactati un medic din confortul propriei locuinte. 
 

Doctor Novac Bogdan Doctor Novac Bogdan

Data: 2022-04-18